Амбасада Републике Србије у Дамаску, привремено престаје са радом из безбедносних разлога. Дипломатско особље Амбасаде измешта се у Бејрут, одакле ће наставити рад на конзуларним пословима у згради Почасног конзулата Републике Србије на адреси:

Jounieh, Kaslik Roundabout, Assy Building, 2nd floor.

Контакт телефони: +961 9224259; +961 9212260;


ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗБОРИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
6. маја 2012. године

    У Републици Србији и у земљама где трајно или привремено бораве грађани Републике Србије, одржаће се парламентарни избори, 6. маја 2012. године.

     Право да гласaју имају сви држављани Републике Србије, који су напунули 18 година и имају регулисано држављанство и важеће документе Републике Србије (важећи биометријски пасош или личну карту).

    Уколико се Амбасади Републике Србије у Дамаску пријави најмање 100 (сто) грађана који имају право гласа, гласање ће бити обављено у овој Амбасади, а о тачном времену обавестићемо вас накнадно.

    Уколико се за гласање пријави мање од 100 (сто) грађана, избори у Амбасади Републике Србије У Дамаску, неће бити одржани и о томе ћемо вас благовремено обавестити.

    Наглашавамо да спискови бирача који су сачињени приликлом избора 2008. године, сада не важе, те мора да се сачини нови списак.

    У циљу евидентирања гласача, односно сачињавања бирачког списка, потребно је да попуните овај образац и потпишете и да нам га што пре пошаљете заједно са копијом важећег биометријског пасоша или личне карте путем електронске поште (на ambasada@srbija-damask.org ), факсом, поштом или личном доставом. Образац се може попунити и у Амбасади Републике Србије у Дамаску.

Download

 

Драги посетиоци,

обавештавамо све потенцијалне подносиоце захтева за визе да после 01.06.2010. године неће бити могуће визу у амбасади / конзулату прибавити истог дана када се захтев поднесе. За све врсте виза од наведеног датума потребна је претходна сагласност надлежних органа у Републици Србији. Молимо све заинтересоване да се благовремено обрате за визу, у складу са планираним путовањем.

Хвала на посети и вашем интересовању.

ОБАВЕШТЕЊЕ!!!
Молимо наше грађане који живе у Сирији, Јордану или Либану да одвоје неколико минута и попуне овај формулар. Податке које овим путем сакупимо користићемо искључиво да бисмо са Вама могли да ступимо у контакт и обавестимо Вас о будућим окупљањима наше дијаспоре и другим важним догађајима. Хвала! ФОРМУЛАР


Званична презентација Амбасаде Републике Србије у Дамаску - Сирија © 2006 Амбасада Републике Србије